Известие

Collapse
No announcement yet.

Къса скоростна кутия.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къса скоростна кутия.

Колеги интересува ме къса скоростна кутия,която да става на 2.0 ТС.Ако някой е сменял стандартната с по къса моля да сподели как става номера.

Ако не се лъжа, май от 1.8 ставаше, имаше някъде дискутирано, пробвай с търсачката. Все пак, каква е идеята на по-късата кутия?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Търкаля ми се тука една от 1.8
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На 2.0 и 1.8 не са ли еднакви?

Comment

Мда и аз така си спомням , че на 1.8 и 2.0 са еднакви , на 1.6 са по-къси , но ако се сложи по-къса скоростна кутия дали няма риск да се счупи по-лесно примерно отколкото ако е на 1.6?
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
            Мда и аз така си спомням , че на 1.8 и 2.0 са еднакви , на 1.6 са по-къси , но ако се сложи по-къса скоростна кутия дали няма риск да се счупи по-лесно примерно отколкото ако е на 1.6?
            Ами не са еднакви И няма риск да се счупи като конструкция и здравина са абсолютно идентични разликата е само в предавателните числа
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Слагай смело! Аз съм с такива и колата става много приятна за градско каране, защото и се подобрява динамиката. Усещането е като при ремап. Доколкото знам (когато сравнявахме оригиналната и сегашната с която съм ), разликата между двете е в предавателното число на диференциала. Иначе предвателните числа на предавките са едни и същи.
              Само има един такъв момент, че е много рисковано да сложиш нова непроверена скоростна кутия без да се ревизирана, че ако се окаже проблемна със синхронизацията при някоя предавка, да се отсрани своевременно. Даже и да ти даде продавача гаранция, после става много сложно, защото трябва да се сваля, а това си е пари. Казвам ти го всичко това, за да внимаваш и да знаеш какво може да те очаква.
              Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 20:45.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Добре аз имам един въпрос примерно ако на 2.0 се сложи скоростна от на 1.6, следователно ще ускорява по бързо ли? Но няма ли пък така да се намали максималната скорост...или примерно ако преди на 120 си бил на 3000, сега с тази кутия от 1.6 на 120 на колко ще е на 3750-4000 ли?
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Добре аз имам един въпрос примерно ако на 2.0 се сложи скоростна от на 1.6, следователно ще ускорява по бързо ли? Но няма ли пък така да се намали максималната скорост...или примерно ако преди на 120 си бил на 3000, сега с тази кутия от 1.6 на 120 на колко ще е на 3750-4000 ли?
                  И аз мисля , че точно това ще стане , то и там идва димакитата , защото с 1ната скоростна кутия на 2ра с 50 си с 3500 ,а на другата на 4000 нормално е да върви повече ... но като ръгнеш 5та какво ще стане е въпроса? 3к оборота на моята са около 108 , а на 1.6 предполагам ще е около 90, и 2.0 колкото хубаво си гори бензина още повече ще и скочи разхода.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                    И аз мисля , че точно това ще стане , то и там идва димакитата , защото с 1ната скоростна кутия на 2ра с 50 си с 3500 ,а на другата на 4000 нормално е да върви повече ... но като ръгнеш 5та какво ще стане е въпроса? 3к оборота на моята са около 108 , а на 1.6 предполагам ще е около 90, и 2.0 колкото хубаво си гори бензина още повече ще и скочи разхода.
                    Освен ако не хакнеш друга пета
                    sigpic

Comment

От Дизел
                      145 1.6 ТС '97 ех.
                      145 1.9 JTD '00
                      307 CC 2.0 '04

Comment

С по къса кутия се получава по добра динамика и по добра еластичност на автомобила, разлика в разхода на гориво може и да няма особенноо ако говорим за кутия от 1,8 на 2,0 защото 5-тите скорости им са близки като предавателни числа. А за резултата има двама млади ентусиасти дето и двамата са чупили кътии на 2,0-ки 156 на единия колата е с кутия от 1,8 а на другия е оригиналната. тази с оригиналната кутия е с ремап, и познайте какво става като тръгнат да се гонят ами двете коли вървят на едно нито единия дърпа нито другия, но това е до трета по нагоре не е тествано.
                        Та за динамиката определено ще се усети разлика в колата и както каза колегата колата ще стане много приятна за каране в градски условия.А между другото виждал съм 156 нов внос с двигател на малко километри и с къса кутия и мисля че можеше и да е по къса от тази на 1,8 или поне като на 1,8. Мисля си че 145 QV също е с къса кутия за това понавървяват доста но не знам дали тези кутии стават на 156.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          С по къса кутия се получава по добра динамика и по добра еластичност на автомобила, разлика в разхода на гориво може и да няма особенноо ако говорим за кутия от 1,8 на 2,0 защото 5-тите скорости им са близки като предавателни числа. А за резултата има двама млади ентусиасти дето и двамата са чупили кътии на 2,0-ки 156 на единия колата е с кутия от 1,8 а на другия е оригиналната. тази с оригиналната кутия е с ремап, и познайте какво става като тръгнат да се гонят ами двете коли вървят на едно нито единия дърпа нито другия, но това е до трета по нагоре не е тествано.
                          Та за динамиката определено ще се усети разлика в колата и както каза колегата колата ще стане много приятна за каране в градски условия.А между другото виждал съм 156 нов внос с двигател на малко километри и с къса кутия и мисля че можеше и да е по къса от тази на 1,8 или поне като на 1,8. Мисля си че 145 QV също е с къса кутия за това понавървяват доста но не знам дали тези кутии стават на 156.
                          Тука има нещо гнило няма как да се получи разлика от кутията 1.8 да върви наравно с 2.0 с ремап Я ми пиши на лични къв е тоя случей?
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Тука има нещо гнило няма как да се получи разлика от кутията 1.8 да върви наравно с 2.0 с ремап Я ми пиши на лични къв е тоя случей?
                            Ти я кажи от КуВе кутията става ли на 156 и дали е по-къса от кутията на 1.8 или диференциала поне от на КуВе-то?
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Ти я кажи от КуВе кутията става ли на 156 и дали е по-къса от кутията на 1.8 или диференциала поне от на КуВе-то?
                              От QV не е по къса освен това QV-to е с лостова система на привода а 156 е с жила
                              sigpic

Comment

Working...
                              X